27 Nisan 2015 Pazartesi
» Anket

Arama Siteleri:

MHP Adana İl Başkanlığı

İl Başkanımız Sayın Yusuf Baş'ın 20 Nisan 2015 tarihinde Tüyap Adana Fuar Alanı'nda Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşma şöyledir:
"Sayın
Genel Başkan Yardımcım,
Milletvekillerim
Büyükşehir Belediye Başkanım
Çok değerli
Milletvekili adaylarımız
Aday adaylarımız
İlçe başkanlarım,
Belediye başkanlarım
Ocak başkanlarım
Kadın kolları başkanlarım
Basınımızın güzide temsilcileri
Kıymetli gönüldaşlarım
Muhterem hanımefendiler
Beyefendiler….
Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum…

Recep ayının ilk gününe girdiğimiz bugünde mübarek üç ayların herkese, hepimize, bütün Türk İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Bugün 20 Nisan… bugün sıradan bir gün değil…
Bugün, bu davaya inananlar için, burada bulunan bütün gönüldaşlarım için çok anlamlı bir gün.
Bugün, burada sadece milletvekili adaylarımızı tanıtmayacağız. Bugün aynı zamanda, kalbi vatan-millet aşkıyla çarpan,
Yüreği ay yıldızlı bayrak sevdasıyla yanan gönüllerin buluştuğu bir gündür.
Bugün zillete, illete hayır diyenlerin,
Arsızlığa, hırsızlığa,
Adaletsizliğe, hukuksuzluğa
Yalana, riyaya hayır diyenlerin,
Soyguna, talana yeter diyenlerin…
Ve bugün “Devletin başına Devlet geçecek” diye yola çıkanların buluştuğu bir gündür.

Çok saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler…
Burada bulunan herkes biliyor ve inanıyor ki,
Bizim davamızda günlük hesaplar yoktur.
Bizim davamızda isimler, şahıslar yoktur.
Bizim davamızda esas olan, Türk Devletini içine sürüklendiği uçurumdan çıkarmak vardır.
Bizim davamızda esas olan, Türk Milletinin birlik ve beraberliğini yeniden temin ederek yeniden yüceltmek vardır.
Ve ayağa kalkmış güçlü bir Türkiye ile, dünyada nerede bir Türk varsa, nerede bir boynu bükük varsa ona omuz vermek, onu mutlu etmek vardır.
İşte o yüzden bu kutlu dava asrın davasıdır!...

Dolayısıyla bu seçim sürecinde,
az önce ifade ettiğim esaslara inanan pek çok değerli arkadaşımız, aday adayı olarak Teşkilatımıza müracaat etmişlerdir.
96 değerli isim içinden sadece 14’ü listede yer almıştır. Ama bizim için hepsi kıymetli, hepsi temsile layık değerli şahsiyetlerdir.
Sevindirici olan şudur ki; hiç birisi küsmemiş, ‘ben değil biz’ diyerek sonuna kadar yürümeye ant içmişlerdir.
Ve yine hepsi, uyku orucunu bozmayacaklarını ilan etmişlerdir.
Bu vesileyle, liste dışında kalan ama kalbimizin tam ortasında duran bütün arkadaşlarımız için sizlerden özel ve büyük bir alkış istiyorum…

Değerli dava arkadaşlarım…
Bugün huzurlarınızda bulunan milletvekili adaylarımızın hemen hepsini tanıyorsunuz. Hepsi birbirinden kıymetli şahsiyetlerdir. Adana’mızı en iyi şekilde temsil edeceklerine olan inancım tamdır. Adana’mızın bütün sorunlarını çözmek için Gazi Meclis’te mücadele edeceklerinden eminiz. Daha da önemlisi, Türk milletinin yeniden var olma seçimi olan 7 Hazirandan itibaren inşallah, Hemşehrimiz Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin Meclisteki yol arkadaşları olacaklardır. Bu zorlu süreçte kuşkusuz en büyük yük, büyük devlet adamı Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nindir. İnşallah bizler buradan,
Ankara’ya göndereceğimiz milletvekillerimizle Sayın Genel Başkanımıza omuz vererek yükünü hep birlikte paylaşacağız.

İçinde bulunduğumuz günler, tarihi günlerdir.
Kader günü diye tabir ettiğimiz 7 Haziran’a sayılı günler kalmıştır.
Vatanımızın, milletimizin geleceği gerçekten çok büyük tehlike altındadır.
Vatanımız üzerinde parsel hesapları yapılmaktadır. Milletimiz etnik temelde, mezhep temelinde lime lime doğranmak istenmektedir.
Öte yandan, Aziz Türk Milleti açlık ve yoksullukla boğuşmaktadır.
Faiz lobilerinin, kur cambazlarının insafına terk edilmiş ve büyük bir borcun içine sürüklenmiştir. Adaletsizlik, hukuksuzluk zirve yapmıştır. İhanet alabildiğine tırmanmıştır.
İşte burada, söylediğim ve söylemediğim pek çok ağır sorunlardan milletimizi kurtaracak, karanlıklardan aydınlığa çıkaracak yegane adres Milliyetçi Hareket Partisi’dir.

O yüzden diyorum ki;
Açlığa, yoksulluğa karşı bizimle yürü Adana!
Yolsuzluğa, talana karşı bizimle yürü Adana!
Hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı bizimle yürü Adana!
Teröre, ihanete karşı bizimle yürü Adana!
Ve Türk Milletinin aydınlık geleceği için bizimle yürü Adana!...

Bu konuda en büyük görev ve sorumluluk Türk milliyetçilerine, Ülkücülere düşüyor. Dağılmadan, kırılmadan, yara almadan hedefe ulaşmamız gerekmektedir.
Ne mutlu ki; bizleri her türlü tahriklere karşı uyaran, tuzaklardan uzak tutan, en büyük gücün sandık olduğunu, en büyük çarenin milli irade olduğunu gösteren Muhterem Liderimiz Devlet Bahçeli Bey başımızdadır.
Kıymetli hanımefendiler, beyefendiler,
Değerli dava arkadaşlarım…
Özetle;
Bu yol Cenab-ı Allah’ın razı olduğu yoldur.
Bu yol, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in razı olduğu yoldur. Anayol ve asıl dava budur. Yüce Allah’ın ve O’nun Yüce Elçisi’nin razı olduğu yolda her birimize ayrı ayrı görevler, sorumluluklar düşmektedir. Ama en büyük sorumluluk, birliğimizin ve beraberliğimizin sürdürülmesidir. Bunu yaparsak başarı bizimledir.
Fikri başka, zikri başka olup yoldan çıkanlarla bizim işimiz yoktur. Dolayısıyla bu saatten sonra teşkilatlarımızla, adaylarımızla, belediye başkanlarımızla, Ocaklarımızla, meclis üyelerimizle, kadın kollarımızla, mahalle temsilcilerimizle ve en sade üyelerimizle daha fazla omuz omuza vereceğiz.
Partimizde hiçbir kaydı olmayan yüz binlerce gönüldaşımızı asla unutmayacağız. Onlar, Adana’nın her yerinde, çarşı merkezinde, mahallenin çıkmaz sokağında, en ücra köyünde bile bizim gözümüz, kulağımız, dilimiz olmaktadırlar. Ayrımız gayrımız yoktur. Aramızda dargınlık, kırgınlık varsa hepsini unutmalıyız. Dedikoduya, fitneye asla fırsat vermemeliyiz. Birbirimizi çok ama çok sevmeliyiz.

…Ve çok ama çok çalışmalıyız. Nerede olursak olalım, evde, çarşıda, pazarda, mahallede, köyde, dolmuşta, otobüste… Gözümüz, kulağımız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’de, Teşkilatlarımızda olmalıdır. Her birimiz ‘Ben Devlet Bahçeli’nin temsilcisiyim diyerek, uyku orucuna girmeli ve öyle çalışmalıdır.
Şayet bunları yaparsak kıymetli dava arkadaşlarım, mutlak başarı bizimdir. Ve inanıyorum ki; 30 Mart’ta Adana’da büyük bir destan yazan isimsiz kahramanlarımızın, 7 Haziran’da daha büyük bir zafere imza atacağından asla kuşkum yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en kalbi duygularla selamlıyor, sözlerimi Merhum Hüseyin Nihal Atsız Bey’in şu dizeleriyle bitiriyorum:

Kahramanlık ne yalnız bir yükseliş demektir,
Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmektir.
Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir;
Kahramanlık; saldırıp bir daha dönmemektir.
Ne Mutlu Türk’üm diyene!..."

Adres : Ziyapaşa Bulvarı 61027.Sokak No:6 ADANA
Tel : +90 322 4581882-4581883  Fax : +90 322 4500121
E-mail:  mhpadana@mhp-adana.org.tr