01 Mart 2015 Pazar
» Anket

Arama Siteleri:

MHP Adana İl Başkanlığı

İl Başkanımız Sayın Yusuf Baş, Hocalı'da yapılan soykırımla ilgili "Vahşeti gerçekleştiren canilerin cezalandırılması" çağrısı yaptı.26.02.2015

İl Başkanımız Sayın Yusuf Baş'ın Atatürk Parkı'nda yaptığı konuşma:
"Hocalı SOYKIRIMI;
Bugün 26 Şubat…
Bugün dünyanın kulağını ve vicdanını kapatarak görmezden geldiği Hocalı Soykırımı’nın 23. yılı…
Bugün yüzlerce canımıza topluca kıyılan vahşetin yıl dönümü…
Bugün anne karnındaki bebeklerin ustura ile çıkarılarak derilerinin yüzüldüğü o kara gün…
Bugün Türklüğün kan ağlamasının, can vermesinin ve ne acı ki yok sayılmasının 23. Yılı…

Evet; Hocalı SOYKIRIMI
Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azerbaycan Türklerinin, Rusya destekli Ermenistan'a bağlı askeri kuvvetler tarafından toplu şekilde katledilmesi olayıdır.
Henüz çok yakın bir tarih olmasına rağmen; vahşetin bütün belgeleri, videoları, gazete haberleri ve canlı şahitleri hayatta olmasına rağmen görmezden gelinen Hocalı SOYKIMI konusunda dünya ne yazık ki hala kör, hala vicdansız.

Bizler, Türk Milliyetçileri olarak, arşı titreten bu vahşeti SOYKIRIM olarak kabul ediyoruz. Ancak ne yazık ki AKP Hükümeti tarafından çıkarılan ……………….. sayılı genelge ile dünyanın gözleri önünde yaşanan bu caniliğe SOYKIRIM demenin ve gerçeği haykırmanın önü tıkanmıştır.
Ermeni güçleri 1992 yılının 25 Şubatı 26 Şubat'ta bağlayan gecede bölgedeki 366. Alayın da desteği ile önce giriş ve çıkışını kapadığı Hocalı kasabasında, Azerbaycan resmî kaynaklarına göre;
83 çocuk..
106 kadın..
70'den fazla yaşlı..
Toplam 613 kişi şehit edilmiştir.
Toplam 487 kişi ağır yaralanmıştır…
1275 kişi ise rehin alınmış..
Ve 150 kişi ise kaybolmuştur..
Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başları kesildiği görülmüştür. Hamile kadınlar ve çocukların da aynı vahşete maruz kaldığı tespit edilmiştir.

Tüm bunlar SOYKIRIM değil de nedir!
Olmayan, yaşanmamış bir olayı soykırım olarak iddia eden, daha güvenli bir yaşam alanı için yer değiştirmeye soykırım diyenler, dünyanın gözleri önünde olan bu vahşete daha ne kadar sessiz kalacaklar? Asıl SOYKIRIM, Hocalı’da Ermeniler tarafından Türk Milleti’ne yapılmıştır!
23 yıl önce yapılan bu SOYKIRIMa dair; bütün belgeler, fotoğraflar ve videolar gözler önündeyken dünya gözlerini halâ bu vahşete kapatmaktadır.
Hocalı’da yaşananlar insanlık suçudur..
Hocalı’da yaşananlar SOYKIRIM’dır!

HOCALI’YA ADALET İSTİYORUZ!
Allah’tan şehitlerimize rahmet diliyoruz…
Vahşeti gerçekleştiren canilerin biran önce cezalandırılmasını ve Dünyanın artık bu SOYKIRIMA gözünü kapatmamasını istiyoruz.
Hocalı şehitlerimizi bir kere daha rahmetle, minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyorum. Bu vesileyle, çok yakında hunharca katledilen Özgecan yavrumuza, Ege Üniversitesi’nde şehit edilen Ülkücü fidanımız Fırat’ımıza… Ve ayrıca önceki gün uçak kazasında hayatını kaybeden şehit pilotlarımıza bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!"

Adres : Ziyapaşa Bulvarı 61027.Sokak No:6 ADANA
Tel : +90 322 4581882-4581883  Fax : +90 322 4500121
E-mail:  mhpadana@mhp-adana.org.tr